Mainos

Oikeusministeriön suunnitelmassa on 27 käräjäoikeutta

Oikeusministeriön suunnitelman mukaan oikea käräjäoikeuksien määrä on 27, kun käräjäoikeusuudistusta valmistellut työryhmä ehdotti määrän vähentämistä 25:een. Nykyisin käräjäoikeuksia on 54.

Oikeusministeriö muodostaisi käräjäoikeuden pääosin maakuntapohjalta ja se näkyisi myös nimissä. Esimerkiksi Tampereen käräjäoikeus muuttuisi laajemmaksi Pirkanmaan käräjäoikeudeksi ja Joensuun käräjäoikeus Pohjois-Karjalan käräjäoikeudeksi.

Oikeusministeriö poikkeaa työryhmän esityksestä siinä, että uutena syntyisi Hyvinkää-Riihimäen käräjäoikeus. Työryhmä ehdotti aiemmin Tuusulan ja Hyvinkään käräjäoikeuksien yhdistämistä ja Riihimäen liittämäistä Hämeenlinnaan.

Kokkolassa säilyisi käräjäoikeus ja sen nimi olisi Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus. Työryhmä olisi liittänyt Kokkolan yhteen Ylivieskan ja Raahen kanssa, jolloin kaksikielinen Kokkola olisi siirtynyt Vaasan hovioikeuspiiristä Rovaniemen hovioikeuspiiriin ja muuttanut Rovaniemen hovioikeuden kaksikieliseksi.

Muutoksia on myös mm. Lapin käräjäoikeuksien rajoissa.

Käräjäoikeusuudistuksesta päätetään kesäkuussa valtioneuvostossa. Uudistus on tarkoitus toteuttaa kahden vuoden kuluttua.

Käräjäoikeuksien määrä supistuu jo syksyllä 51:een, sillä päätös Loviisan käräjäoikeuden liittämisestä Porvoon käräjäoikeuteen, Heinolan Lahteen ja Imatran Lappeenrannan käräjäoikeuteen on jo tehty.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.