Mainos

Oikeusministeriön muffinilasku kuohuttaa Yhdysvalloissa

Yhdysvaltojen rämpiessä talousvaikeuksissa tarkastellaan käytettyjä dollareita ja senttejä yhä tarkemmin myös liittovaltion hallinnossa.

Viimeisin kohu on syntynyt maan oikeusministeriön kahvi- ja muffinitarjoiluista.

Ministeriön sisäinen tarkastus on laskenut, että vuosina 2008 - 2009 ministeriö käytti yhteensä yli 88 miljoonaa euroa järjestämiinsä 1 800 konferenssiin, mikä ylittää tarkoitukseen varatut varat. Raportissa moititaan erityisesti konferenssien tarjoilukustannuksia.

Raportti kutsuu pröystäileväksi tuhlaukseksi joissakin tilaisuuksissa osanottajille tarjottuja yli 11 euron muffineita, yli 7 euron keksejä ja 6 euron kahvikupillisia.

Huutia saavat myös laskut konferenssien suunnittelupalveluista. Raportin mukaan yli 400 000 euroa kului viiden konferenssin pelkkään suunnitteluun.

Oikeusministeriön tiedottaja on puolustanut kuluja toteamalla, että raportissa mainitut tilaisuudet on järjestetty aikana, jolloin ruoka- ja juomatarjoilulle ei vielä ollut tarkkoja rajoituksia. Tiedottajan mukaan viime vuodesta alkaen asiassa on edistytty.

Yhdysvaltain valtionvelka on yli 10 biljoonaa euroa. Presidentti Barack Obama on perustanut erityisen superkomitean, jonka tehtävänä on etsiä säästökohteita vähintään 875 miljardin euron arvosta.

(MTV3 - Reuters - BBC)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.