Mainos

Oikeusministeriö: Parkkifirmat eivät voi jatkossa sakottaa omin päin

Oikeusministeriö esittää, että yksityinen pysäköinninvalvontayhtiö ei voi jatkossa itsenäisesti kirjoittaa parkkisakkoja.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp) kertoo MTV3 Uutisille ministeriön suunnitelmasta, että yksityinen pysäköinninvalvonta voisi jatkossa olla vain viranomaistoimintaa avustavaa. Samalla viranomaiset saisivat myös osan yksityisten parkkiyhtiöiden kirjoittamista sakkomaksuista.

- Olemme päätyneet siihen, että tämä on se ainoa vaihtoehto. Mutta se voi olla erittäin hyvä vaihtoehto. Yksityinen yritys voisi edelleen hoitaa valvontaa, mutta viime kädessä päätöksen tekisi viranomainen.

Helpotusta poliisien ja kuntien rahapulaan

Kyseessä on oikeusministeriön työryhmän alustava luonnos.

Oikeusministeriö esittää, että lupa haettaisiin poliisilta, joka yhdessä kuntien kanssa sinetöisi lopullisen päätöksen parkkisakosta. Näin rahapulassa kärvistelevä poliisi ja kunnat myös saisivat osan tuotoista.

- Samalla osa näistä pysäköinninvalvontamaksuista pitäisi tulla tälle yksityiselle yrittäjälle. Muuten tässä ei olisi mitään logiikkaa.

Viranomaisten osuutta yksityisten parkkifirmojen saamista valvontamaksuista ei ole vielä määritelty.

Toiminta luvanvaraiseksi

Oikeusministeriö edellyttää, että yksityiset pysäköintiyhtiöt saisivat koulutusta ja heidän tulisi täyttää myös tietyt kriteerit.

Ministeri toivoo, että keskustelu alustavasta luonnoksesta aloitettaisiin nyt, ja lakiesitys saataisiin eduskuntaan kevään aikana.

Lupaa pysäköinninvalvontatoimitaa kaavaillaan haettavaksi poliisihallitukselta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.