Mainos

Oikeusministeri: Viro saattaa vaatia uutta Estonia-tutkintaa

Virolainen tutkijaryhmä ei kiistä kansainvälisen komission päätelmiä onnettomuuden syistä.

Viron hallitus saattaa päätyä pyytämään uutta tutkintaa autolautta Estonian uppoamisesta, sanoi Viron oikeusministeri Rein Lang tänään Ruotsin uutistoimistolle TT:lle.

Virolaisista asiantuntijoista koottu tutkijaryhmä arvosteli eilen esitellyssä raportissaan Kari Lehtolan johtaman kansainvälisen tutkintakomission vuonna 1997 valmistunutta Estonia-loppuraporttia. Komission jäsenille on nyt esitetty kysymyksiä asiaan liittyen.

- Jos vastaukset eivät tyydytä Viron hallitusta tai Viron kansaa, voi tulla ajankohtaiseksi vaatia uutta tutkimusta, Lang arvioi.

Virolainen tutkijaryhmä ei kiistä kansainvälisen komission päätelmiä onnettomuuden syistä. Loppuraportissa on kuitenkin sen mukaan monia puutteita. Tutkijoiden mukaan vieläkään ei esimerkiksi ole voitu osoittaa syitä siihen, miksi Estonia kallistui ja upposi niin nopeasti.

Ruotsissa onnettomuuden kulku yritetään vielä selvittää simuloimalla turma tietokoneiden avulla. Viron oikeusministerin Rein Langin mukaan päätös mahdollisesta uudesta tutkinnasta riippuu myös simuloinnista saatavista tuloksista.

- Tulokset tulevat tietääkseni marraskuussa, joten joutunemme odottamaan siihen asti, Lang sanoi.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.