Mainos

Oikeusministeri vauhdittaisi seksin oston kieltämistä

Oikeusministeri ja poliisijohto ovat totaalisen kyllästyneet katuprostituutioon.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp) haluaakin vauhdittaa keskustelua seksin oston kieltämisestä. Hänen mukaansa nykyinen lainsäädäntö ei yksinkertaisesti toimi.

– Kaikki pykälät eivät ole kohdallaan. Itse ajattelen, että olisiko lainsäädäntöä syytä muuttaa niin, että seksin osto kiellettäisiin, Henriksson sanoo MTV3 Uutisten haastattelussa.

– Jo se, että olisi olemassa kielto, tietäisi sitä, että ei olisi niin houkuttelevaa tulla Suomeen tekemään seksibisnestä.

Helsingin mallia halutaan levittää

Myös poliisi on niin kyllästynyt epäselvään lainsäädäntöön, että se on päättänyt jyrätä seksin osto- ja myyntilainsäädännön järjestyslain avulla.

Lain mukaan oston lisäksi myynnistä voidaan langettaa sakot häiritsevään käytökseen vedoten. Poliisijohto ei aio odottaa lakimuutoksia, vaan aikoo nyt levittää Helsingin mallin myös muualle maahan.

– Helsinki on lähtenyt hyvin soveltamaan ja kokeilemaan, mihin järjestyslaki antaa mahdollisuuden poliisin toiminnassa. Kyllähän nämä kokemukset tullaan ilman muuta hyödyntämään muuallakin Suomessa, varmaankin jo tänä vuonna, sanoo poliisijohtaja Robin Lardot poliisihallituksesta.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kieltäytyi antamasta lausuntoa.

MTV3:n ajankohtaisohjelma45 minuuttia kertoi keskiviikkona seksikaupan villistä menosta eri puolilla Suomea.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.