Mainos

Oikeusministeri: Uskontojen uhrien väitteet huolestuttavia

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) pitää Uskonnon uhrien tuki -yhdistyksen väitteitä Jehovan todistajien toimintatavoista huolestuttavina.

Yhdistys pyysi tänään julkaistussa selvityksessään oikeusministeriä selvittämään, miten ihmisiä voitaisiin suojella Jehovan todistajien eristämiskäytännöltä.

Henrikssonin mukaan virkamiehet tutustuvat raporttiin ensi viikolla. Hän aikoo keskustella asiasta kirkollisasioista vastaavan sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) kanssa.

Oikeusministerin mukaan on tärkeää kuulla myös uskonnollisen yhdyskunnan johtajia esitetyistä väitteistä.

Uskontojen uhrien tuki -yhdistys on julkaissut tänään oman selvityksensä, jota varten on haastateltu 18:aa entistä Jehovan todistajaa.

Yhdistyksen mukaan Jehovan todistajat kuulustelevat ja rankaisevat synnintekijöinä pidettyjä niin sanotuissa oikeuskomiteoissa. Ankarin rangaistus on karttaminen, mikä tarkoittaa yhteisöstä erotetun tai eronneen täydellistä eristämistä. Yhdistyksen mukaan eristäminen on joidenkin kohdalla johtanut mielenterveyden ongelmiin ja jopa itsemurhaan.

Jehovan todistajien tiedottaja: Kampanja meitä vastaan

Kotimaa24:n tavoittama Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen ei kommentoi selvityksen väitteitä. Hänen mukaansa kyseessä on kampanja Jehovan todistajia vastaan.

– Nämä asiat eivät ole mitään uutta, Uskonnon uhrit ovat tätä kampanjaa käyneet jo pitkän aikaa. Kerran toisensa jälkeen median edustajat nielaisevat nämä esitykset ja lähtevät niitä esittämään, Leinonen sanoo Kotimaa24:lle.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.