Mainos

Oikeusministeri: Tietoa vapautuneiden vankien asuinpaikasta

Tiedonkulkua vapautuneiden vankien asuinpaikasta aiotaan tehostaa.

Vankeinhoitolaitos ja poliisi hiovat sopimusta, jossa tiedottamisvelvollisuus koskisi törkeisiin rikoksiin syyllistyneitä. Myös oikeusministeri Johannes Koskinen harmittelee tiedonkulun kankeutta.

Yhdysvaltain tiukan mallin mukaan tieto tuomitun pedofiilin muutosta uudelle paikkakunnalle kerrotaan naapurustoon. Oikeusministeri myöntää, että Suomessa takkuaa jo tiedonkulku poliisille. Koskisen mukaan aktiivista tiedonantoa pedofiilien asuinpaikasta olisikin syytä lisätä.

Tällä hetkellä vankeinhoitoviranomaisilla ei ole vapautuvista vangeista ilmoittamisvelvollisuutta. Asia on kuitenkin vireillä.

Poliisijohtaja Jorma Toivasen mukaan poliisilla on vankeinhoitolaitoksen kanssa luonnos yhteistoimintasopimuksesta. Siinä saadaan mahdollisesti sovituksi tulevasta linjasta eli siitä missä tapauksessa ilmoitus poliisille vapautuvasta ja vaarallisena pidettävästä vangista tulee.

Sopimus on tarkoitus saada voimaan vielä tämän vuoden puolella. Parin vuoden päästä tilannetta tulee helpottamaan myös vankitietojärjestelmä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.