Mainos

Oikeusministeri: Prostituutio ei sovi Suomeen

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonia (r.) ilahduttaa MTV3:n kyselyn tulos, jonka mukaan puolet suomalaisista haluaisi kieltää seksin oston kokonaan

– Kansa on huomannut sen, että tämä nykyinen järjestelmä ei toimi. Kyse on ihmisarvosta ja -oikeuksista sekä siitä, että meidän pitää suojella myös niitä, jotka ovat ihmiskaupan uhreja.

Henrikssonin mukaan syy siihen, miksi seksinostolakia tulisi tiukentaa, on selvä.

– Tämän päivän lainsäädäntö on näyttänyt, että se ei toimi. Nähdään myös, että on suora syy-yhteys prostituution ja ihmiskaupan välillä. Lisäksi prostituutio ilmiönä ei mielestäni sovi suomalaiseen yhteiskuntaan.

Tähän mennessä Henrikssonin ajama ehdotus seksin ostokiellosta ei ole saanut valtavaa tukea taakseen. Hän arvelee kuitenkin, että tilanne muuttuu ministerien palatessa kesälomalta.

– Tarkoitus on, että nyt elo-syyskuussa käynnistetään kunnon keskustelu ja itse aion olla järjestämässä seminaaria syksyllä yhdessä sisäministeriön kanssa. Siinä on varmasti hyvä tiedustella, mitä on tapahtunut Ruotsissa sen 10-12 vuoden aikana, kun heillä tämä lainsäädäntö on ollut käytössä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.