Mainos

Oikeusministeri pitää huippusakkoja oikeutettuina

Nokian johtajan Anssi Vanjoki sai viime syksynä Helsingissä huikeat, noin 116 000 euron ylinopeussakot. Oikeusministeri Johannes Koskisen mielestä uusi sakotussysteemi on kuitenkin aiempaa käytäntöä oikeudenmukaisempi.

Nokian huippujohtaja Anssi Vanjoki on saanut kaikkien aikojen suurimmat sakot Suomessa. Poliisi kirjoitti Vanjoelle noin 690 000 Suomen markan eli noin 116 000 euron ylinopeussakot viime lokakuussa Helsingissä, kun moottoripyörällä kaasutelleelle Vanjoelle mitattiin 75 kilometrin tuntinopeus 50 kilometrin rajoitusalueella.

Oikeusministeri Johannes Koskisen mielestä uusi sakotussysteemi on aiempaa käytäntöä oikeudenmukaisempi.

- Siinä on ainakin parempi aie. Tulovilpin osuus on nyt poistunut ja sakot määrätään nettotulojen, ei bruttotulojen perusteella niinkuin aikaisemmassa järjestyksessä.

Oikeusministerin mukaan on muistettava, että suhteessa esimerkiksi työttömän peruspäivärahasta määräytyvä sakko on paljon suurempi kuin nämä kovasti esillä olleet huippusakot.

Vanjoki vaatii markkamäärän laskemista uusien tulotietojen perusteella ja asiaa käsitellään ensi kuussa käräjäoikeudessa. Siihen saakka Vanjoki vaikenee. Aiempi sakkoennätys oli it-miljonääri Jaakko Rytsölällä, jonka toissasyksyinen ylinopeussakko oli yli 513 000 Suomen markkaa. Syynä sakkoihin oli 70 kilometrin tuntinopeus 40 kilometrin rajoitusalueella.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 14.01.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.