Mainos

Oikeusministeri Koskinen: Seksin osto aiotaan kieltää

Väistyvä oikeusministeri sanoo lehtihaastattelussa uskovansa, että lakiehdotus seksin oston kieltämisestä saa taakseen hallituksen enemmistön tuen.

Ehdotus seksin oston kieltämisestä on valmistumassa oikeusministeriössä. Väistyvän oikeusministerin Johannes Koskisen mukaan lakiesitys annettaisiin marraskuussa. Hän sanoo Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelussa olettavansa, että hallituksen enemmistö hyväksyy esityksen.

Jotta rangaistus purisi, sakkojen tulee Koskisen mielestä olla tuntuvat suhteessa seksin hintaan.

- Sanktiotaso jää tuomioistuimen määriteltäväksi, mutta puhutaan vähintään kymmenistä tai sadoista euroista, Koskinen sanoo.

Hänen mielestään tärkeää ostokiellossa on, että se vaikuttaisi ihmisen käyttäytymiseen moraalisesti. Kyseessä on ilmiö, jonka ympärillä on vakavaa rikollisuutta, kuten väkivaltaa ja huumekauppaa, ministeri perustelee.

Koskinen ajoi seksin ostokieltoa jo keväällä 2004, mutta veti sen viime hetkellä pois ihmiskauppaa rajoittavasta lakipaketista. Tutkimusten mukaan jopa 300 000 suomalaismiestä on ostanut joskus seksiä.

Koskinen esittää myös nuorten rötöstelyputken katkaisemiseksi uutta keinoa. Ministerin mukaan nuoria voitaisiin rangaista kotiarestilla, jota valvottaisiin nilkkaan kiinnitettävällä, radiosignaalia lähettävällä laitteella. Nykykeinot eli sakot tai vankeusrangaistus eivät hänen mukaansa tepsi tulottomaan nuoreen, jolle ei haluta opettaa linnakundin asennemaailmaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.