Mainos

Oikeuslääkäri myrkkyhoitajajutussa: Naisella kaksinkertaisesti tappava määrä lääkettä

Viime syksynä myrkytykseen kuolleesta 84-vuotiaasta salolaisnaisesta löytyi tappava määrä lääkeainetta. Oikeuslääkärin mukaan lääkettä oli niin paljon, että jo puolet olisi aiheuttanut kuoleman. Oikeuslääkäriä kuultiin Salon hoitajaoikeudenkäynnissä todistajana.  

Oikeuslääkärin mukaan myös kotonaan asuneen naisen aiemmat oireet aiheutuvat samasta lääkeaineesta. 

Iäkkäästä naisesta löytyi oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa myös toista lääkeainetta, jota hänelle ei ole reseptillä määrätty.  

Syytteen mukaan valehoitajaksi epäilty mies sekoitti 84-vuotiaan naisen ruokaan tai juomaan hengenvaarallisen määrän lääkettä. Mies kiistää kaikki syytteet. Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä.  

Rikosteknisestä tutkinnasta vastaava poliisi kertoi oikeudessa, ettei tutkinta löytänyt iäkkään naisen asunnolta kuoleman aiheuttanutta lääkeainetta. Asunto tutkittiin poliisin mukaan läpi hyvin tarkasti, roskapusseja myöten.   

Rikostekninen tutkimus tehtiin lokakuun lopussa noin kuukausi kuoleman jälkeen, kun epäilyt mahdollisesta henkirikoksesta olivat heränneet. Puolustuksen mukaan asunnossa on käynyt ainakin yksi kuolinpesän edustaja kuoleman ja tutkimuksen välissä.   

Aiemmin oikeudessa kuultu syytetty mies kiisti antaneensa iäkkäälle naiselle lääkettä. Mies kuitenkin kertoi kuljettaneensa kyseisiä lääkkeitä mukanaan muun muassa uhrin asunnolle.  

Mies sanoi laatineensa reseptiväärennöksiä siksi, että hän itse tarvitsee kyseistä lääkettä. Hän kertoi tehneensä väärennöksen hätätilanteen takia eli siksi ettei hän työ- ja muiden kiireidensä takia voinut hankkia reseptiä asianmukaisin keinoin.  

Mies myönsi hankkineensa reseptidokumentit ja leimanneensa ja täyttäneensä ne itse. Lisäksi hän väärensi resepteihin allekirjoitukset. Hän myönsi tehneensä väärennöksiä vanhusten hoivakodissa, jossa hän työskenteli. Myös aiemmin oikeudessa kuultu hoivakodissa työskennellyt lääkäri kertoi epäilevänsä, että syytetty väärensi reseptejä hänen nimellään.  

Syytteen mukaan mies käytti hyväkseen iäkkään uhrin haavoittuvuutta ja sai hankittua uhrin tililtä huomattavia summia sekä sai hänet laatimaan testamentin miehen hyväksi. Syyttäjän näkemyksen mukaan murhan motiivi on syytetyn heikko taloudellinen tilanne ja aiempien taloudellisten väärinkäytösten peittely.  

Syytetyn miehen mukaan tilinostoissa oli kyse lainoista, jotka hän aikoi maksaa takaisin. Hän on myös kertonut, että testamentti laadittiin uhrin toivomuksesta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.