Mainos

Oikeuskanslerilta kaksi Natura-ratkaisumallia

Oikeuskanslerin mukaan EU:lle annettava Suomen Natura-ehdotus on lopullinen vasta kun sitä koskevat valitukset on ratkaistu. Oikeuskansleri Paavo Nikula katsoo, että valtioneuvoston päätöstä ei voida pitää lopullisena kansallisena ehdotuksena niiden alueiden osalta, joista on valitettu korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Oikeuskansleri tarjoaa kirjeessään valtioneuvostolle kahta ratkaisumallia. Ensimmäisen vaihtoehdon mukaan komissiolle ilmoitettaisiin valtioneuvoston päätös kokonaisuudessaan, mutta ilmoitukseen sisältyisi selvitys niistä alueista, joista on valitettu. Toisen vaihtoehdon mukaan komissiolle ilmoitettaisiin ensi vaiheessa vain ne alueet, joista valitusta ei ole tehty. Suomi lähettäisi EU:lle lisäilmoituksen alueista sen jälkeen kun niitä koskevat valitukset olisi ratkaistu.

Ympäristöministeri Pekka Haavisto (vihr.) pyysi viimeviikkoisen iltakoulun jälkeen oikeuskanslerilta arviota kansallisen oikeuden ja Euroopan yhteisön oikeuden suhteesta Natura-verkostoon. Epäselvyydet ovat koskeneet sitä, voidaanko Suomen Natura-ehdotukseen liittää sellaisia alueita, joista on tehty valitus korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Valtioneuvoston päätöksestä voi valittaa KHO:een 30 päivän kuluessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.