Mainos

Oikeuskansleri: Sonera-selvitys todennäköinen

Suomen hallituksen rooli Soneran umts-kaupoissa tutkitaan todennäköisesti oikeuskanslerin virastossa.

Oikeuskansleri Paavo Nikula pitää todennäköisenä, että hallituksen roolista Soneran umts-lisenssipäätöksessä tehdään selvitys.

Oikeuskansleri Paavo Nikula pitää todennäköisenä, että oikeuskanslerin virasto käynnistää selvityksen Suomen hallituksen roolista Soneran umts-lisenssipäätöksessä. Nikulan mukaan päätös selvityksen tekemisestä tehdään kolmen viikon kuluttua hänen palattuaan kesälomalta. Toistaiseksi oikeuskanslerin virastossa on vasta alustavasti perehdytty tapaukseen.

Nikulan mukaan asian tutkiminen alkoi heti Sonera-aiheisen, Internetin kautta levinneen kirjan tultua julkisuuteen.

-Voi pitää todennäköisenä, että tätä selvitystä jatketaan. Kokemus osoittaa, että tällaisista asioista tulee oikeuskanslerin virastoon kanteluita, Nikula sanoo.

Zyskowicz kannattaa selvitystä

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz ehdottaa Iltalehdessä, että oikeuskansleri selvittäisi Suomen hallituksen roolin Soneran umts-kaupoista päätettäessä. Zyskowicz ei usko keskustan väitteisiin, joiden mukaan hallitus olisi näyttänyt vihreää valoa osallistumiselle Saksan umts-lisenssin huutokauppaan.

-Väite perustuu nimettömään Internetissä julkaistuun Sonera-kirjaan. Tämä väite on hallituksen puolelta torjuttu. Pidän tarpeellisena, että oikeuskanslerin virasto selvittäisi nopeasti oliko hallituksella tai sen sisäpiirillä jokin rooli päätöstä tehtäessä, Zyskowicz sanoo.

Jos hallitus on ollut mukana tekemässä virhepäätöstä, kyseiset ministerit ovat Zyskowiczin mukaan vastuussa.
Myös Keskusta on vaatinut puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäen ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Mauri Pekkarisen suulla hallitukselta selvitystä Soneran umts-luvan hankinnasta.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 29.07.2002).

(Talousuutiset 29.07.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.