Mainos

Oikeuskansleri: Oppilashuolto ei toteudu

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka moittii peruskoulujen oppilashuollon toteutumista. Jonkan mielestä oppilashuollon tila vaihtelee liikaa kunnittain ja esimerkiksi koulupsykologi-toimintaa on harvoin käytettävissä alle sadan oppilaan kouluissa. Psykologi on myös harvoin saatavilla eteläisen Suomen ulkopuolella.

Saamiensa selvitysten perusteella oikeuskansleri Jonkka pitää hälyttävänä, että paikkakunta- ja koulukohtaiset erot näyttävät olevan huomattavia.

Oikeuskansleri ryhtyi tutkimaan omana aloitteenaan koulujen työoloja tammikuussa 2009. Aloitteen taustalla olivat julkisuudessa esiintyneet ja erilaisista selvityksistä saadut tiedot, jotka antoivat oikeudellisen perusteen kysyä miten yhdenvertaisesti koulujen oppilashuolto ja turvallisuusvaatimukset toteutuvat käytännössä. Oikeuskansleri pyysi asiasta valtakunnallista selvitystä opetusministeriöltä käyttäen esimerkkeinä tapauksia neljästä eri kunnasta.

Lisäselvityksiä loppuvuodesta

Jonkka pyytää opetusministeriötä esittämään vuoden 2010 loppuun mennessä arvionsa siitä, millaista kehitystä oppilashuollossa ja sen tasa-arvoisessa toteutumisessa on kuluvana vuonna tapahtunut ja onko oppilashuollon riittävyydessä ja yhdenvertaisessa toteutumisessa edelleen puutteellisuuksia. Oikeuskansleri pyytää opetusministeriöltä tietoa myös konkreettisista toimista, joihin ministeriö on katsonut aiheelliseksi ryhtyä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.