Mainos

Oikeuskansleri Nikulalle kanteluja Stasi-tutkinnasta

Oikeuskansleri Paavo Nikulalle on kanneltu suojelupoliisin toiminnasta ns. Stasi-listan käsittelyssä. Nikulan mukaan kanteluissa on kyse siitä, miten Supo on suhtautunut listaan ja antaako lista aihetta esitutkintakynnyksen ylittymiseen.

Tällä hetkellä ollaan menossa vasta alustavissa selvittelyissä. Perusasia kanteluissa on se, onko tapauksessa menetelty yhdenvertaisesti, jos jotkut asiat johtavat tutkintaan ja jotkut eivät, sanoo Nikula.

Toinen kanteluista tuli suoraan oikeuskanslerinvirastoon ja toinen siirrettiin eduskunnan oikeusasiamieheltä oikeuskanslerille. Molemmat kantelut ovat yksittäisen kansalaisen tekemiä. Nikulan mukaan hän aikoo tutkia suojelupoliisin toiminnan siltä osin, kun kantelut edellyttävät. Sen sijaan varsinainen Stasi-lista ei ole tutkinnan kohteena.

Suojelupoliisin toimintaa on arvostellut myös professori Olli Rehn, joka on julkisuudessa puolustanut vakoilusta epäiltyä professori Alpo Rusia. Nikula sanoo ilmoittaneensa Rehnille, että suojelupoliisi on toimivaltainen viranomainen, jonka toimintaan julkisuudessa olleet Rusi-tapausta koskevat tiedot eivät ole antaneet aihetta puuttua.

Suomenmaa-lehden mukaan myös poliisiylijohtaja Reijo Naulapää haluaa suojelupoliisilta suullisen selvityksen Stasi-tutkinnasta.

(MTV3-STT)

Katso Ulla Hakasen juttu aiheesta
(Huomenta Suomi 21.01.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.