Mainos

Oikeuskansleri: Nergin nimitys lainmukainen

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka ei löytänyt huomautettavaa sisäasiainministeriön kansliapäällikön virkanimityksestä. Jonkan arvion mukaan valtioneuvosto ei ylittänyt virantäytössä sille kuuluvaa harkintavaltaa.

Sisäministeri Päivi Räsänen nimitti Päivi Nergin sisäasiainministeriön kansliapäälliköksi viime kuun alussa. Nergin seitsemänvuotinen toimikausi alkoi eilen. Maatalous- ja metsätieteiden maisteri Nerg oli ennen tätä toiminut valtiovarainministeriön hallinto- ja kehitysjohtajana vuodesta 2009.

Nergin nimityksestä tehdyssä kantelussa kyseenalaistettiin Nergin ammattitaito sisäasiainministeriön alalla. Kantelussa tuotiin esille myös kristillisdemokraattinen puoluekanta, joka on sama kuin nimityksen tehneellä sisäministeri Räsäsellä.

Jonkka huomauttaa ratkaisussaan, että hän ei voi laillisuusvalvojana osallistua sen arvioimiseen, kenet oikeudellisesti mahdollisista ehdokkaista tulisi tehtävään valita. Tämä kuuluu oikeuskanslerin mukaan nimittäjälle, siis Räsäselle.

Jonkka muistuttaa lisäksi, että nimittäjä voi lain suomissa rajoissa käyttää harkintavaltaansa muun maussa siihen, miten virkaan kuuluvien tehtävien asettamia vaatimuksia ja hakijoiden ansioita painotetaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.