Mainos

Oikeuskansleri Jonkka: Menettelin oikein

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka pitää menettelytapaansa oikeana liittyen ministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) vaalirahakohuun. Helsingin Sanomat kertoi tänään, että Jonkan antama "synninpäästö" hämmästyttää juristeja. Lainoppineiden mukaan ministerit pyytävät oikeuskanslerilta neuvoa ennakkoon, ei jälkikäteen.

Ihmetystä herättänyt vyyhti alkoi siitä, kun elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen pyysi oikeuskansleri Jaakko Jonkalta kannanottoa saamastaan vaalirahoituksesta. Pekkarinen halusi selvittää, oliko hän toiminut oikein oikein, kun oli edellisen hallituksen kauppa- ja teollisuusministerinä antanut 800 000 euron investointiavustuksen Suomi-Soffalle ja kolme kuukautta myöhemmin saanut samalta yritykseltä vaalitukea.

Pekkarinen piti asiasta tiedotustilaisuuden viime viikolla ja kertoi selvittäneensä tapahtunutta oma-aloitteisesti oikeuskanslerille. Pekkarisen mukaan Jonkka oli ilmoittanut hänelle, ettei oikeuskanslerilla ollut huomautettavaa tapahtuneesta. Pekkarinen kertoi tuolloin kuitenkin palauttavansa Suomi-Soffalta eduskuntavaalien alla taulumyynnillä saamansa 5 000 euron vaalituen. Rahojen palauttaminen on Pekkarisen mukaan hänelle periaatekysymys. Jos moitittavaa olisi ilmennyt, hän olisi omien sanojensa mukaan jättänyt tehtävänsä ministerinä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.