Mainos

Oikeuskansleri HS:lle: Vapaavuoren toiminnassa tuskin moitittavaa

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka sanoo Helsingin Sanomille, että elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok) toiminta Rosatom-tapauksessa on tuskin ollut laitonta.

Jonkka kertoo kantansa mediasta saatujen tietojen perusteella.

- Minulla ei ole oikeudellisia perusteita ainakaan tällä hetkellä todeta, että tutkimuskynnys (aihetta epäillä lainvastaista menettelyä) olisi ylittynyt, kirjoittaa oikeuskansleri Jonkka lehdelle lähettämässään sähköpostiviestissä.

Jonkka korostaa, että hänen näkemyksensä ei perustu oikeuskanslerinvirastossa tehtyyn selvitykseen.

Eilen kaksi hallinto-oikeuteen ja esteellisyyskysymyksiin erikoistunutta oikeustieteilijää katsoi Helsingin Sanomissa, että elinkeinoministeri Vapaavuori saattoi olla esteellinen allekirjoitettuaan Suomen ja Venäjän yhteistyösopimuksn ydinenergiassa helmikuussa ja esittäessään kaksi viikkoa sitten Fennovoiman periaatepäätöksen hyväksymistä.

Ministeriön eilisen tiedotteen mukaan kyseessä on Suomen ja Venäjän valtiosopimus, jonka allekirjoitti Venäjän puolelta Rosatomin pääjohtaja ja Suomen puolelta Vapaavuori.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoi STT:lle eilen, että Vapaavuoren on selvitettävä oikeuskanslerilta mahdollinen esteellisyytensä.  MTV Uutisten ulkomailta eilen tavoittama Vapaavuori itse piti koko ajatusta jääviydestä pähkähulluna.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.