Mainos

Oikeuskansleri: Hautalan toimet Arctia Shipping -jutussa laillisia

Entinen kehitysministeri Heidi Hautala (vihr.) ei toiminut omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä lainvastaisesti niin sanotussa Arctia Shipping –jutussa.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkan tekemän ratkaisun mukaan kantelukirjoitusten ja selvitysten perusteella ei ole syytä epäillä, että Hautala tai valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston entinen osastopäällikkö Pekka Timonen olisivat menetelleet virkatoimissaan lainvastaisesti.

Oikeuskanslerin mukaan kantelut eivät siten anna aihetta toimenpiteisiin. 

Oikeuskanslerinvirastoon saapui useita kanteluita, joissa arvosteltiin Hautalan ja/tai Timosen menettelyä liittyen rikosilmoituksen tekemiseen tai tekemättä jättämiseen ympäristöjärjestö Greenpeacen Arctia Shipping Oy:n jäänmurtajiin 16.3.2012 kohdistamasta kampanjaiskusta.

Iskussa Greenpeacea edustavat henkilöt kiipesivät Helsingissä telakka-alueen porttien yli ja siirtyivät laiturissa olleisiin aluksiin. Osa tunkeutujista lähestyi aluksia mereltä veneellä. Henkilöt kiipesivät alusten nostureihin ja laidoille ja kiinnittivät alukseen ja sen rakenteisiin banderolleja.

Yritys teki asiasta rikosilmoituksen, mutta Timonen kehotti vetämään sen pois. Timonen ilmoitti erikseen, että rikosilmoituksen poisvetämisestä päätetään tarvittaessa yhtiökokouksessa ja samalla yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja vaihdetaan.

Hautala tiesi painostuksesta ja hyväksyi menettelyn.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.