Mainos

Oikeuskansleri ei huomauta maitokiintiöistä

Oikeuskansleri ei löydä huomautettavaa maa- ja metsätalousministeriön tilakohtaisia maitokiintiöitä koskevasta linjasta. Oikeuskansleri kuitenkin esittää asian viemistä joiltakin osin eduskunnan ratkaistavaksi.

Perusteluina oikeuskansleri muun muassa esittää, että tuottajien viitemääristä eli kiintiöistä maksaman hinnan ja ministeriön hyvittämien korvausten välillä on tuntuva ero.

Maa- ja metsätalousministeriö pyysi oikeuskanslerilta lausuntoa siitä, pitääkö maidontuottajille korvata tilakohtaisten viitemäärien eli kiintiöiden alentamisesta koituvat haitat.

MTK ei hyväksy ministeriön korvausesitystä

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto ei hyväksy maa- ja metsätalousministeriön esitystä tilakohtaisten maitokiintiöiden korvaamisesta, koska se ei täytä eduskunnan tahtoa.

Eduskunta edellytti, että korvaus pitää maksaa aktiivitiloille eli myös niille, jotka luopuvat maidontuotannosta, mutta jotka jatkavat muuta maataloustuotantoa.

MTK on vaatinut, että tuottajille maksetaan korvaus, jos kiintiöleikkaukseen ajaudutaan. MTK huomautti tänään oikeuskanslerin päätöstä kommentoivassa tiedotteessaan, että maa- ja metsätalousministeri muutti asian käsittelyn kestäessä kantaansa eli asettui korvaamisen kannalle.

Oikeuskansleri tuki tätä peruslinjausta, jossa leikatuista maitokiintiöistä maksetaan korvaus. MTK:n mukaan oikeuskansleri ei ottanut kantaan korvauksen riittävyyteen.

MTK kiinnitti huomiota oikeuskanslerin kantaan, jonka mukaan korvauskysymys olisi periaatteellisista syistä paikallaan saattaa eduskunnan käsiteltäväksi esimerkiksi hallinnollisen kiintiöiden välityksen mahdollistavan lakimuutoksen yhteydessä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.