Mainos

Oikeuskansleri edelleen sairaalahoidossa

Presidentti myönsi Nikulalle virkavapautta huhtikuun loppuun saakka . Hänen tehtäviään hoitaa apulaisoikeuskansleri Jaakko Jonkka.

Oikeuskansleri Paavo Nikula on edelleen sairaalahoidossa tammikuussa saamansa aivoverenvuodon jäljiltä. Hänen tilansa kerrotaan säilyneen vakaana, mutta sairaalahoitoa tarvittaneen vielä pitkään. Toipuminen edistyy hitaasti, kuten muissakin vastaavissa tapauksissa.

Tasavallan presidentti myönsi tänään Nikulalle virkavapautta tässä vaiheessa huhtikuun loppuun. Syynä tähän muodollisuuteen eli virkavapauspäätöksen siirtämiseen presidentille on se, että lain mukaan oikeuskanslerinvirasto voi myöntää kanslerille virkavapautta vain 30 päiväksi. Näin ollen virkavapautta voi pitkäksi aikaa myöntää vain kanslerin nimittäjä eli presidentti. Vastaava tilanne sattui jokin aika sitten, kun Nikula oli satuttanut jalkansa. Toipuminen siitä kesti yli 30 päivää.

Oma erikoisuutensa on myös siinä, että oikeuskanslerin arvoinen virkamies tarvitsee virkavapauden sairastamistaan varten. Palkkaus menee kuitenkin virkaehtosopimuksen mukaisesti. Palkka siis laskee asteittain. Kun sairauspäiviä on takana 180, palkka laskee 60 prosenttiin.

Nikula, 64, joutui sairaalahoitoon tammikuun lopussa saamansa äkillisen aivoverenvuodon vuoksi. Hän on toiminut oikeuskanslerina eli valtioneuvoston ylimpänä laillisuusvalvojana vuodesta 1998.

Oikeuskanslerin tehtäviä hoitaa apulaisoikeuskansleri Jaakko Jonkka. Jonkan sijaisena taas on oikeuskanslerinviraston kansliapäällikkö Nils Wirtanen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.