Mainos

Oikeusasiantuntija: Slovenian syyte mielipiteen ilmaus

Lomalta tavoitettu oikeustieteen tohtori Ari–Matti Nuutila ei näe Ylen MOT:n toimittajalle Sloveniassa langennutta kunnianloukkaussyytettä tässä vaiheessa kovin vakavana asiana.

Nuutilan mukaan eurooppalainen pidätysmääräys ei toimi tämän vakavuusalueen rikoksissa. Pidätysmääräys vaatisi myös, että kunnianloukkausepäilyä tutkittaisiin Suomessa.

- Poissaolevana toimittajaa ei voida tuomita Sloveniassa. Juttu on vain saatettu vireille odottamaan, että asia selvitetään tarkemmin, Nuutila sanoo.

Nuutilan kertoo, että syytteen nostaminen Etelä-Euroopassa ei tarkoita varmaa ja kohtuullisen pian alkavaa oikeudenkäyntiä kuten Suomessa.

- Etelä-Euroopassa syytteen nostaminen ei tarkoita muuta kuin syyttäjän tai tuomioistuimen päätöstä siitä, että tämä juttu kannattaa tutkia ja mahdollisesti käsitellä.

Nuutilan mukaan toimittajan ei kannata nyt suunnata lomamatkalleen Sloveniaan, sillä siellä hän voisi joutua poliisin kuulusteltavaksi. Ylen toimittaja aikoo luonnollisesti välttää Sloveniaan menoa.

Lahjusepäilyn niskaansa saanut Slovenian entinen pääministeri Janez Jansa on kiistänyt Ylen tiedon siitä, että Patria maksoi lahjuksia hänelle. Jansa pyysi ohjelman jälkeen valtionsyyttäjää selvittämään, syyllistyikö Yleisradion toimittaja kunnianloukkaukseen kertoessaan Jansan ottaneen vastaan lahjuksia.

- Välttämättä tässä ei nyt haeta mitään rangaistuksia tai muuta vaan halutaan osoittaa se, että tässä ei ole mitään väärää tässä Patrian ja Slovenian hallituksen välisessä kaupankäynnissä ollut, Nuutila toteaa.

Katso Johanna Tuurin juttu (Kymmenen uutiset 15.7.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.