Oikeusasiamies: Räsäsen kohupuheesta ei seuraamuksia

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) pitämä puhe Kansanlähetyspäivillä heinäkuussa ei johda toimenpiteisiin, sanoo oikeusasiamies. Oikeusasiamiehelle tehtiin puheesta yli 40 kantelua.

Räsänen sanoi Kansanlähetyspäivillä, että kristitty joutuu toimimaan jopa vastoin lakia, jos laki on ristiriidassa Raamatun opetusten kanssa.

Myöhemmin Räsänen puolustautui sanomalla, että puheen kohta on irrotettu asiayhteydestään, ja Suomen lakia on lähtökohtaisesti aina noudatettava.

Kanteluissa Räsäsen moitittiin muun muassa yllyttäneen lain vastaiseen toimintaan, loukanneen vähemmistöjä ja toimineen ministerivalan vastaisesti.

Oikeusasiamies Petri Jääskeläinen selvitti Räsäsen matkan tarkoitusta. Hänen mukaansa Räsäsen matka Kansanlähetyspäiville oli henkilökohtainen. Kutsu tilaisuuteen ja matkan järjestelyt oli hoidettu yksityisesti. Tämän takia oikeusasiamies ei ota kantaa kanteluissa esitettyihin näkemyksiin Räsäsen puheen sisällöstä.

Kirkosta eroavien määrä ampaisi Räsäsen puheen jälkeen heinäkuussa hurjaan nousuun muutamassa päivässä. Muun muassa arkkipiispa Kari Mäkinen joutui muistuttamaan, että Räsäsen mielipiteitä ei pidä sotkea kirkon kannanotoiksi.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat