Mainos

Oikeusasiamies haluaa selvityksen virkamiesten kestityksestä

Eduskunnan oikeusasiamies haluaa sosiaali- ja terveysministeriöltä selvityksen rakennusliikkeiden työsuojeluvirkamiehille tarjoamasta kestityksestä.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi tammikuussa, että suuret rakennusliikkeet ovat järjestäneet kestitystä ja vapaamuotoista ohjelmaa sisältäviä tilaisuuksia alaa valvoville virkamiehille.

Yritykset ovat tarjonneet Etelä-Suomen aluehallintoviraston virkamiehille mm. illallisia, saunailtoja, viininmaistajaisia ja urheilutapahtumia virka-ajan ulkopuolella. Vapaamuotoista ohjelmaa on yleensä edeltänyt asiaosuus.

Eduskunnan oikeusasiamies päätti lähettää selvityspyynnön oma-aloitteisesti tv-ohjelman esittämisen jälkeen. Ministeriön työsuojeluosastoa pyydetään selvittämään ohjelmassa esillää olleen rakennusliikkeiden ja virkamiesten sidosryhmäyhteistyön muotoja. Lisäksi ministeriöltä pyydetään tietoa siitä, onko se antanut kestitykseen liittyen omia ohjeistuksia. Aikaa selvityksen jättämiseen on huhtikuun alkuun asti.

Työsuojelujohtaja tarkentaa ohjeita

Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen johtaja Kaarina Myyri-Partanen on puolustanut virkamiesten ja rakennusliikkeiden edustajien välistä vapaamuotoista kanssakäymistä.

Hänen mukaansa tilaisuudet ovat tärkeitä rakennusalan työturvallisuuden kehittämisessä. Hän kuvaa niitä järjestäneitä suuria liikkeitä työturvallisuuden "edelläkävijäyrityksiksi".

Toisaalta Myyri-Partanen on ilmoittanut tarkentavansa kestitysohjeita alaisilleen. Hän ei kuitenkaan ole yksilöinyt, mitä tarkennukset käytännössä ovat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.