Mainos

Oikeus vahvisti Prodin voittaneen Italian vaalit

Talousministerin mukaan keskusta-oikeisto ei edelleenkään tunnusta Prodin voittoa, vaan vaatii lisää äänestyslippujen tarkastuksia.

Italian korkein oikeus on vahvistanut Romano Prodin johtaman keskusta-vasemmistolaisen liittouman voittaneen maan parlamenttivaalit.

Oikeuden mukaan keskusta-vasemmisto sai niukan enemmistön äänistä parlamentin alahuoneessa. Ero pääministeri Silvio Berlusconin johtamaan keskusta-oikeistoon oli 24 755 ääntä, kun sen aiemmin oli kerrottu olleen 25 224 ääntä.

Päätöksen odotetaan lopettavan poliittisen kaaoksen, joka on vallinnut huhtikuun alkupuolella pidettyjen vaalien jälkeen. Uuden hallituksen ei kuitenkaan uskota aloittavan työskentelyään ennen toukokuun puoltaväliä.

Prodi on jo aloittanut valtaan nousemisensa valmistelut, mutta monet italialaiset epäilevät niukan voiton jättävän hänet heikoksi. He muun muassa uskovat, ettei Prodi pysty toteuttamaan epäsuosittuja uudistuksia, joilla paikallaan polkeva Italian talous saataisiin uudelleen nousuun.

Berlusconi on myös ehdottanut keskusta-vasemmistolle laajan hallituskoalition muodostamista Saksan malliin. Keskusta-vasemmisto on torjunut ehdotukset määrätietoisesti.

Ministeri: Keskusta-oikeisto ei tunnusta Prodin voittoa

Keskusta-oikeisto ei aio tunnustaa Romano Prodin johtaman liittouman vaalivoittoa ennen kuin lisää äänestyslippuja on tarkastettu, talousministeri Giulio Tremonti sanoo.

Tremonti puhui Italian televisiossa vain hetkeä sen jälkeen, kun korkein oikeus oli vahvistanut Prodin johtaman keskusta-vasemmiston voittaneen parlamenttivaalit.

Keskusta-oikeistolainen UDC-puolue sen sijaan onnitteli Prodia vaalivoitosta ja toivoi, että tuleva hallitus työskentelisi kaikkien italialaisten hyväksi. UDC on ensimmäinen Berlusconin liittolainen, joka on tunnustanut keskusta-vasemmiston voiton.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.