Mainos

Oikeus silakan rehukalastukseen vahvistettiin

Euroopan unioni vahvisti tänään päätöksen, jonka mukaan Itämerellä voidaan jatkaa silakan pyydystämistä rehuksi. Rehupyyntiä rajoitetaan vain Ruotsin eteläkärjen tuntumassa sekä Tanskan salmissa, jotta alueella runsaana esiintyvät nuoret turskat eivät joutuisi silakkatrooleihin.

Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilän mukaan vahvistuspäätös ratkaisi Suomen kalatalouden suurimman EU-ongelman. EU:n kalastusneuvosto päätti maaliskuussa, että silakan rehupyynti sallitaan pysyvästi. Nyt asia hyväksyttiin unionin yleisten asioiden neuvostossa.

Silakan ja sillin pyynti suoraan rehuksi on ollut Euroopan unionissa kiellettyä vuodesta 1977 asti. Suomi ja Ruotsi saivat kuitenkin jäsenyysneuvotteluissaan poikkeuksen kieltoon vuoden 1997 loppuun, ja poikkeuslupaa jatkettiin myöhemmin tämän vuoden loppuun asti.

Suomessa silakan kokonaissaalis on vuodessa noin 92 000 tonnia, josta 70 prosenttia käytetään rehuksi. Rehupyynti kiellettiin EU:ssa alun perin Pohjanmeren sillikantojen romahtamisen vuoksi. Itämeren silakkakannan ei kuitenkaan katsota olevan vaarassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.