Mainos

Oikeus selvitti Glo-hotellin kohtalokkaan huumausaineen alkuperää

Helsingin käräjäoikeudessa kuultiin tänään syyttäjän versio siitä, miten kokaiinina myyty voimakas heroiini päätyi bilekäyttäjille helsinkiläisessä Glo-hotellissa 7.joulukuuta 2009. Ainetta ottanut 27-vuotias mies kuoli ja 25-vuotias mies joutui hengenvaaralliseen tilaan luultuaan ainetta kokaiiniksi ja otettuaan sitä sen vuoksi yliannoksen.

Kokaiinia oli tilannut 25-vuotias rakennusmies, joka oli ystävineen ottanut Glosta huoneita viikonloppujuhliaan varten.

Syyttäjä osoitti teletunnistetietojen ja hotellin valvontakamerakuvien avulla, miten kolme afrikkalaismiestä toimitti aineen Glohon. Afrikkalaistaustaisia päätekijöitä syytetään törkeän huumausainerikoksen lisäksi myös törkeästä kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta. Syytetyt kiistävät syytteet pääosin.

"En ole koskaan ostanut teetä"

Yksi aamupäivällä kuulluista syytetyistä kiisti, että hänellä olisi ikinä ollut mitään tekemistä heroiinin kanssa. Näin huolimatta siitä, että hänen asunnostaan löytyi teepusseihin pakattua heroiinia, kannabista ja kymmeniätuhansia euroja käteistä rahaa tietokoneeseen kätkettynä.

– En ole koskaan ostanut teetä, mies sanoi oikeudelle.

Hän muutti esitutkinnassa antamaansa kertomusta ja puhui oikeudessakin hyvin sekavasti ja asian vierestä.

– Tämä syyte on sekoittanut pääni. En pysty keskittymään. En muista mitään. En ole ollut heroiinin kanssa missään tekemisissä. Romahdan, mies sanoi useasti.

Epäsymmetrinen informaatio

Kihlakunnansyyttäjä Jarmo Hirvonen perusteli laajasti sitä, miksi heroiinia kokaiinina myyneet miehet ovat syyllistyneet kuolemantuottamukseen.

– Normaalisti jos joku myy heroiinia ja toinen ostaa ja kuolee, se ei ole henkirikos, Hirvonen sanoi.

Tilanne kuitenkin muuttuu Hirvosen mukaan, kun myyjän ja ostajan välillä ei ole oikeuskirjallisuudessa mainittua informaation symmetriaa.

– Silloin kyseessä voi olla henkirikos. Jos aine olisi ollut kokaiinia, olisiko [kuolonuhri] hengissä? Kyllä varmasti, Hirvonen sanoi.

Oikeudessa kuullaan tästä aiheesta asiantuntijatodistajaa lähipäivinä.

Hirvosen mielestä myyjät ovat ottaneet tietoisen riskin siitä, että myydessään heroiinia kokaiinina voi sattua kuolemantapaus. Hän vertasi tilannetta venäläiseen rulettiin.

– Se jos jokin asia tiedetään yleisesti, että heroiini voi tappaa, Hirvonen sanoi ja viittasi esimerkiksi tunnettujen muusikoiden heroiinikuolemiin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.