Mainos

Oikeus: Riihi-säätiö voi jatkaa - hallitukselle kenkää

Hovioikeus: Riihi-säätiötä ei tarvitse lakkauttaa. Säätiön koko hallituksen erottaminen on riittävä toimi. Hallituksen ex-puheenjohtaja on aiemmin tuomittu avustuspetoksista.

Riihi säätiö on perustettu vuonna 1980. Säätiö on rekisteröity Helsinkiin, mutta toiminta tapahtuu Oulun seudulla. Alkuajoista lähtien hallinto on ollut säätiön hallituksen puheenjohtaja Toivo J. Kannisen ja hänen perheensä hallussa.

Hovioikeuden mielestä säätiön hallitus on vaarantanut säätiön omaisuutta eri tavoin ja se on toiminut 1990-luvun loppupuolelta lähtien jatkuvasti lain ja säätiön sääntöjen vastaisesti. Tämän vuoksi se on päätynyt erottamaan koko hallituksen toimestaan riippumatta siitä, missä vaiheessa he ovat tulleet sen jäseniksi.

Avustuspetoksia

Korkein oikeus (KKO) tuomitsi Riihi-säätiön hallituksen ex-puheenjohtaja Kannisen keväällä ehdottomaan vankeuteen 12:sta törkeästä avustuspetoksesta.

Keväisen oikeudenkäynnin mukaan ex-puheenjohtaja muun muassa hankki avustuksia Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAlta väärillä tiedoilla.

Varoja meni myös miehelle itselleen, vaikka oululaissäätiön tarkoitus oli harjoittaa yleishyödyllistä asuntorakennustoimintaa.

Käräjäoikeus määräsi toukokuussa 2010 säätiön lakkautettavaksi. Riihi-säätiöön liittyviä taloussotkuja on puitu oikeudessa jo vuosia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.