Mainos

Oikeus otti kantaa työvoimavuokrauksen pelisääntöihin

Oikeus on ottanut ensi kertaa kantaa siihen, tuleeko työvoiman vuokrausyrityksen noudattaa asiakasyrityksen toimialan yleissitovaa työehtosopimusta. Turun käräjäoikeuden tuoreen päätöksen mukaan ei tarvitse.

Kolme Extra Oy:n yhteistoimintayritystä oli antanut neljä kerroshoitajaa vuokralle silloisen Arctian omistamien hotellien kerroshoitajatehtäviin Turussa. Kerroshoitajat vaativat oikeudessa mm. päiväkorvauksia, lomaltapaluurahoja ja palkkaa sairasta lastaan hoitamaan jääneelle äidille. He vetosivat hotelli- ja ravitsemisalan työehtosopimukseen. Vaatimukset koskivat vuosia 1995-97 ja olivat noin 20 000 markkaa työntekijää kohti.

Oikeuden mukaan yleissitovuutta koskeva lainkohta on tarkoitettu kunkin työehtosopimusalan järjestäytymättömiä työnantajia varten. Työvoiman vuokrausala on oma alansa, jota majoitus- ja ravitsemisalan työehtosopimus ei koskenut. Juttu ei koskenut palkkoja ja työaikalisiä, joita yritykset olivat sitoutuneet noudattamaan työsopimusten perusteella. Hotelli- ja ravintolahenkilökunnan liitto valittaa päätöksestä hovioikeuteen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.