Mainos

Oikeus määräsi yrittäjäjärjestön hiljaiseksi Directa-asiassa

Helsingin käräjäoikeus on antanut väliaikaisen turvaamistoimipäätöksen, jossa kielletään Suomen Yrittäjiä antamasta tarkemmin määriteltyjä tietoja törkeästä petoksesta epäillyn luetteloyhtiö Directan toiminnasta.

Oikeuden mukaan kieltoa on noudatettava 500 000 euron sakon uhalla. Turvaamistoimi on voimassa toistaiseksi.

Directan haki turvaamistointa oikeudelta, koska se uskoo Suomen Yrittäjien lausuntojen vaikuttaneen Directasta poliisille jätettyjen satojen tutkintapyyntöjen syntyyn.

- Meidän mielestämme kyseessä on ollut ajojahti, jonka seurauksena Directaa on tietoisesti mustamaalattu mediassa ja yrittäjäjärjestöön yhteydessä olleille yrityksille, Directan toimitusjohtaja Ville Komppa perustelee yhtiön jättämää hakemusta.

Suomen Yrittäjät on saanut jäsenyrityksiltään yli 4 000 yhteydenottoa. Yrittäjien kattojärjestön mukaan se on jakanut neuvontapalvelussaan sekä internetin jäsensivuilla jäsenilleen asiallisia juridisia toimintaohjeita.

Suomen Yrittäjät kiistää antaneensa Directasta totuudenvastaista ja virheellistä tietoa.

Yrittäjien lainsäädäntöasioiden päällikkö, varatuomari Janne Makkula korostaa, että käräjäoikeuden päätös perustuu Directan oikeudelle antamaan informaatiooon. Suomen yrittäjiä ei ole kuultu asian käsittelyssä.

Yrittäjien kattojärjestö pitää käräjäoikeuden päätöstä virheellisenä ja aikoo riitauttaa sen.

- Pyrimme siihen, että asia saataisiin varsinaiseen käsittelyyn nopeasti, Makkula toteaa.

Poliisilla on parhaillaan käynnissä esitutkinta, jossa nettiluetteloyhtiö Directaa epäillään törkeäatä petoksesta ja markkinointirikoksesta.

MTV:n uutiset on kertonut sadoista pienyrittäjistä, jotka ovat vieneet muun muassa ylisuurina pitämänsä laskut poliisin tutkittaviksi. Myös yhtiön markkinointitapa on saanut osakseen kovaa arvostelua. Directa on kiistänyt syyllisyytensä.

Suomen yrittäjät keskeyttää väliaikaisesti neuvonnan Directaa koskevassa asiassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.