Mainos

Oikeus määräsi Thaimaan vaalit uusittaviksi

Thaimaassa pidettiin huhtikuussa ennenaikaiset parlamenttivaalit sen jälkeen, kun maan poliittinen kriisi kärjistyi pääministeri Thaksin Shinawatran perheen myytyä verovapaasti osuutensa perustamastaan teleyhtiöstä.

Thaimaassa huhtikuun alussa pidetyt parlamenttivaalit tulisi maan perustuslakituomioistuimen mukaan uusia.

- Perustuslakituomioistuin päätti äänin 8-6, että vaalit olivat perustuslain vastaiset. Äänin 9-5 päätettiin, että tulisi järjestää uudet vaalit, kertoo tuomari Ura Wangomklang.

Perustuslakituomioistuimen päätöksellä yritetään ratkaista maata ravisteleva poliittinen kriisi, jota kuningas Bhumibol Adulyadej kuvasi taannoin "sotkuksi" harvinaisessa televisiopuheessaan.

Thaimaassa pidettiin ennenaikaiset parlamenttivaalit sen jälkeen, kun maan poliittinen kriisi kärjistyi pääministeri Thaksin Shinawatran perheen myytyä verovapaasti osuutensa perustamastaan teleyhtiöstä. Kauppahinta oli noin 1,9 miljardia dollaria. Kauppojen jälkeen maassa alkoivat laajat mielenosoitukset.

Oppositio boikotoi huhtikuun vaaleja, ja kaksien täytevaalien jälkeen 500-paikkainen parlamentti on yhä vajaa. Perustuslain mukaan parlamentti ei voi kokoontua, jos kaikkia sen paikkoja ei ole täytetty.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.