Mainos

Oikeus kielsi Yhtyneitä Kuvalehtiä kirjoittamasta julkkismallista

Helsingin käräjäoikeus on kieltänyt Yhtyneiden Kuvalehtien lehtiä kirjoittamasta Elcoteqin pääomistajaan Antti Piippoon yhdistetystä 26-vuotiaasta naisesta. Kieltoa tehostaa 20 000 euron uhkasakko.

Asiasta uutisoivat mm. lauantain Helsingin Sanomat sekä iltapäivälehdet. Käräjäoikeuden päätös on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Ilta-Sanomien haastattelemat oikeusoppineet pitävät oikeuden tulkintaa kummallisena.

Timo Vuortama Suomen Journalistiliitosta muistutti IS:ssä, että suomalainen tulkinta sananvapaudesta on tarkoittanut mm. sitä, että ns. ennakkosensuuri on kielletty. Nainen kuitenkin aikoo IS:n mukaan hakea lopullista oikeuden päätöstä, jonka perusteella häneen yksityishenkilönä liittyvistä asioista ei saisi kirjoittaa tiedotusvälineissä ilman naisen suostumusta. Nainen esiintyi useasti lehtien palstoilla muutama vuosi sitten, jolloin hän mm. voitti erään missikilpailun ja työskenteli mallina.

Kustannusyhtiö sai tiedon päätöksestä perjantaina puolen päivän aikaan ja sillä on kaksi viikkoa aikaa vastata päätökseen.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 05.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.