Mainos

Oikeus julkistaisi Ulvilan esitutkintamateriaalin – poliisi ei

Satakunnan käräjäoikeus on välipäätöksellään julkistanut Ulvilan surman poliisitutkinta-aineiston. Vain dvd-tallenteet ovat toistaiseksi salaisia. Poliisi on kuitenkin päätynyt poikkeuksellisesti laajempaan salailuun ja päättää materiaalin julkisuudesta ilmeisesti huomenna.

Materiaalista käy ilmi muun muassa Porin poliisin alkuperäinen epäonnistuminen rikoksen selvittämisessä. Poliisi alkoi epäillä uhrin leskeä vasta viime syksynä, vaikka henkirikos tapahtui 1. joulukuuta 2006.

Dvd:llä on muun muassa uhrin vaimon soittama hätäpuhelu, joka on syyttäjän avaintodisteita murhasta epäiltyä vaimoa vastaan. Äänitutkijoiden mukaan tallenteesta käy ilmi, ettei rikospaikalla ole ulkopuolista hyökkääjää, vaikka vaimo niin väittää.

Murhasta syytetty 45-vuotias nainen vaati esitutkintamateriaalin johdannon salaamista, mikä olisi ollut täysin poikkeuksellista. Normaalisti esitutkintamateriaali tulee kokonaan julkiseksi, kun oikeuskäsittely alkaa.

Uhrin ja epäillyn neljä lasta olivat rikoksentekohetkellä tapahtumapaikalla kodissaan. Heidän asiamiehensä vaativat lapsia koskevia esitutkintapöytäkirjan osia salaisiksi, mutta tähän oikeutta johtava laamanni Erkki Laurén ei suostunut.

Katso Tuula Malinin raportti Porista

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.