Mainos

Oikeus hylkäsi syytteet tietomurrosta Forssassa

Tammelan kunta syytti kahta ohjelmoijaa seutuportaalin tietojärjestelmään murtautumisesta.

Forssan käräjäoikeus on hylännyt kahta ohjelmoijaa vastaan nostetut syytteet tietomurrosta. Rikosilmoituksen teki Tammelan kunta, jonka johdolla valmisteltiin Forssan seudun viiden kunnan yhteinen seutuportaali.

Syytteen mukaan järjestelmän valmistaneen yrityksen ohjelmoijat tunkeutuivat luvatta tietojärjestelmään vielä sen valmistumisen jälkeen. Käräjäoikeus joutui ratkaisemaan, milloin yhteistyössä kehitetty tietojärjestelmä siirtyy kokonaan tilaajan haltuun. Oikeuden mielestä kunnan ja yrityksen välinen sopimus edellytti, että yrityksellä on toimivuuden ja ylläpidon vuoksi velvoitteita vielä järjestelmän valmistumisen jälkeen.

Tilaajan eli Tammelan kunnan mukaan yrityksellä ei ollut oikeutta käyttää käyttäjätunnusta ilman erillistä lupaa. Kunta haki syytetyiltä lähes 3000 euron korvauksia, koska seutuportaalin käyttöönotto oli epäillyn tietomurron vuoksi viivästynyt ja aiheuttanut ylimääräistä työtä.

Forssan käräjäoikeus totesi perusteluissaan, että epäselvä rikosasia tulee ratkaista syytetyn eduksi eikä vastaajia oltu kielletty käyttämästä kyseistä tunnusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.