Mainos

Oikeus hylkäsi ruandalaismiehen vaatimuksen uudesta oikeudenkäynnistä

Helsingin hovioikeus on hylännyt Porvoossa asuneen ruandalaismiehen vaatimuksen uudesta oikeudenkäynnistä. François Bazaramba tuomittiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa joukkotuhonnasta elinkautiseen vankeuteen.

Bazaramban mukaan käräjäoikeuden puheenjohtaja laamanni Lars Karlsson oli ollut ennakkoasenteensa vuoksi esteellinen käsittelemään asiaa.

Miehen mukaan h aastehakemus ja käräjäoikeuden tuomion perustelut olivat lisäksi puutteelliset ja tuomio oli kirjoitettu lainvastaisella tavalla. Asiassa oli rikottu esitutkinnan täydentämistä koskevia säännöksiä ja esitutkinta-aineistoa oli toimitettu Bazaramballe vielä oikeudenkäynnin aikana. Valituksen mukaan käräjäoikeuden tuomio oli sisältänyt myös kiduttamalla hankittua näyttöä, jota ei ollut saanut ottaa huomioon.

Hovioikeuden päätöksen mukaan Karlssonilla ei ollut sellaista ennakkokäsitystä, joka olisi tehnyt hänet esteelliseksi. Haastehakemus ja käräjäoikeuden tuomio täyttivät oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin edellytykset. Asian palauttamiselle käräjäoikeuteen ei ollut hovioikeuden mukaan muitakaan perusteita.

Hovioikeus totesi, että Bazaramban väitteet siitä, että todistajien kertomuksia on saatu kiduttamalla, tutkitaan siinä vaiheessa, kun hovioikeus siirtyy vastaanottamaan ja arvioimaan näyttöä.

Bazaramba voi hakea valituslupaa vielä korkeimmalta oikeudelta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.