Mainos

Oikeus esti valkoisten maanomistajien karkotuksen Zimbabwessa

Tuhansia Zimbabwen valkoisia maanomistajia uhannut karkotus ja maiden pakkolunastus saattaa siirtyä maan tuomioistuimen päätöksen takia.

Zimbabwelainen tuomioistuin päätti, että hallitus ei voi takavarikoida maatiloja, joiden rasitteena on kiinnityksiä, ilmoittamatta asiasta ensin pankille. Tuomioistuimen mukaan hallitus ei ole noudattanut lakia ja näin ollen sen päätökset asiassa ovat pätemättömiä.

Päätöksen teki tuomari Charles Hungwe. Sen mukaan Zimbabwen valtio ei voi takavarikoida Andrew Kockettin omistamaa tilaa, koska asiasta ei ollut ensin ilmoitettu pankille, jolla on tilaan kiinnitys.

Tuomioistuimen mukaan hallitus ei ole noudattanut lakia ja näin ollen sen päätökset asiassa ovat pätemättömiä. -Maanviljelijät, jotka ovat samassa tilanteessa kuin minä - ja uskoakseni heitä on valtaosa - ovat sellaisessa tilanteessa, ettei kiinnityksen haltijalle ole lähetetty tätä ilmoitusta, Kockett sanoi Etelä-Afrikan radion haastattelussa.

Takavarikointi uhkaa Zimbabwessa noin 2 900 valkoisen viljelijän tilaa. Presidentti Robert Mugaben ajamassa laissa valkoisten viljelijöiden maat on luvattu jakaa köyhille mustille.

Aiemmin viranomaiset olivat määränneet valkoiset viljelijät poistumaan tiloiltaan tämän päivän kuluessa. Jos viljelijät eivät jätä tilojaan, heitä saattaa uhata jopa kahden vuoden vankeustuomio.

Viikkolehti Financial Gazetten mukaan pankkeja ja rahoituslaitoksia uhkaa yli 12,3 miljardin euron tappiot Mugaben kaoottisen maareformin vuoksi.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.