Mainos

Oikeudessa rumaa tietoa kuumaan autoon kuolleen pikkupojan isästä

Yhdysvalloissa oikeusistuin on katsonut, että kuumaan autoon kuolleen pojan isää vastaan on tarpeeksi näyttöä murhaoikeudenkäynnin jatkamiseksi.

Päätös oikeudenkäynnin jatkamisesta tehtiin eilen kolmituntisen oikeusistunnon päätteeksi. Asiasta uutisoi CNN.

33-vuotiaan Justin Ross Harrisin syytetään jättäneen tahallaan Cooper-pojan autoon työpäivän ajaksi. Poika oli autossa noin seitsemän tuntia kuollen kuumuuteen.

Syyttäjät: Isä halusi vapaan ja lapsettoman elämän

Tapauksen syyttäjien mukaan tahallisuudesta todistaa muun muassa se, että isä oli etsinyt tietoa vastaavanlaisista kuolemista ennen tapahtunutta. Isä oli muun muassa selvittänyt, kuinka kuumaa autossa täytyy olla, ennen kuin joku voi kuolla siellä.

Syyttäjät esittivät oikeudessa myös todisteita siitä, että isä halusi lapsettoman ja vapaan elämän. Syyttäjien mukaan Harris tekstiviestitteli useiden naisten kanssa ja viestit sisälsivät myös nakukuvia. 

Syyttäjien mukaan isä oli lähettänyt tällaisia viestejä myös toimistossaan sillä aikaa, kun Cooper-poika teki kuolemaa autossa. Yksi viestittelyn kohteista on syyttäjien mukaan alaikäinen.

Oikeus: Isän käytös työpäivän jälkeen riittävä näyttö

Tuomarin mukaan tapauksessa on tarpeeksi näyttöä murhaoikeudenkäynnin jatkamiseksi. Oikeudessa huomioitiin myös isän käytös työpäivän jälkeen.

– Se, että hän on mennyt autoon sisälle…  kun lapsi kuollut ja kuolonkankeus on jo iskenyt, ja todistusten mukaan haju autossa oli jo valtava tuohon aikaan. Ja hän – tästä huolimatta – nousi autoon ja ajoi sitä jonkin matkaa ennen kuin teki mitään tarkistaakseen lapsensa hyvinvoinnin, pidän tätä todennäköisenä syynä kahdelle esitetylle syytteelle, tuomari totesi oikeusistunnossa.

Oikeus kielsi isän mahdollisuuden päästä vapaaksi takuita vastaan.

Harrisia syytetään pojan murhasta ja lapseen kohdistuneesta julmuudesta. Isä on kieltänyt häneen kohdistetut syytökset.

Poliisin mukaan Harris voi saada tapaukseen liittyvien syytteiden lisäksi myös syytteet alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.