Mainos

Oikeudenkäynti: 16-vuotias katuu tekoaan

Murhan yritykseen yllytyksestä syytetty tytär katuu tekoaan. Tyttären avustaja kertoi oikeudessa, että hänen päämiehensä oli tuolloin huostaanotettuna ja käytti päivittäin päihteitä. - Monet kuvasivat, että hän oli sekaisin, asianajaja Olli Etelämäki sanoi.

16-vuotiasta syytetään siitä, että hänen yllytti miesjoukkoa murhaamaan äitinsä. Yritykseksi jäänyt teko tapahtui tammikuussa Helsingin Länsi-Pasilassa.

Avustaja kertoi, että tapahtumasta on seurannut kuitenkin hyviä asioita ja tytär on pysähtynyt tarkastelemaan elämäänsä.

Vihan ja rakkauden suhde

Tytärtä kuultiin itseään puolen päivän aikaan.

Mistä ajatus äidin surmaamisesta syntyi? syyttäjä Eija Velitski kysyi.

- Se varmaan selviää mielentilatutkimuksessa. En halua mennä siihen tarkemmin, mutta pohjalla on henkistä väkivaltaa lapsuudesta asti. Se on ollut viha-rakkaussuhde, 16-vuotias kertoi.

Tytär oli luvannut ystävilleen 30 000 euroa palkkiota. - Kaveri sanoi, että hän voi tehdä sen, jos rahasta sovitaan. Uskoin, että rahat olisivat tulleet perinnöstä ja olisin saanut kaverilta rahaa.

Tytär kertoi myös epäröineensä asiaa, mutta toimeksiannon ottant ystävä oli sanonut, ettei asiaa voinut enää peruuttaa. - Ystävä oli kertonut, että tässä on mukana todella pahoja miehiä ja luulin joutuvani itse pulaan.

Todellisuudessa mukana oli tytön vanhoja ystäviä. Tyttären mukaan hän ei tiennyt ketkä rikoksen aikoivat toteuttaa. - Jos olisimme kaikki yhdessä puhuneet tästä, niin olisimme varmaan peruuttaneet tämän.

Äidin kaula piti viiltää puukolla (kuva: poliisi)

- En uskonut, että ystäväni toteuttaa sen. Luulin sen olevan vain kaverin show'ta. Olimme tuolloin aika sekaisin. Elämäni on ollut vuosia sekaisin.

Tekoiltana hän oli saanut puolen yön aikaan puhelun, jossa kerrottiin teon toteutuneen. - Menin ihan shokkiin, tytär sanoi. Hän uskoi äitinsä kuolleen.

Tytär pahoitteli sitä, että oli sotkenut hänen ja äitinsä väliseen riitaan kavereitaan.

- Hyvääkin on seurannut. Olen saanut mahdollisuuden rauhoittua ja yhteyden sukulaisiin, tytär kertoi.

Lisää oikeudenkäynnistä:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.