Mainos

Oikeuden mukaan Aarnio voi vielä sotkea tutkintaa

Helsingin käräjäoikeus ei suostunut Helsingin huumepoliisin päällikön vaatimukseen vapauttamisestaan. Jari Aarnio on ollut nyt vangittuna nelisen kuukautta. 

Juttua puitiin suljetuin ovin. Oikeuden puheenjohtaja Marjatta Berg kertoi lyhyessä julkisessa osassa, että vangitsemisen perusteena on sotkemisvaara.

Tutkinnanjohtaja Jukka Haavisto ja Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi eivät käsittelyn jälkeen edelleenkään valottaneet sitä mistä jutussa on kyse. Haavisto vetosi esitutkinnan salassapitoon ja Leppiniemi ilmaisukieltoon.  

Käsittely kesti pari tuntia.

Aarniota epäillään kaikkiaan viidestätoista eri rikoksesta. Vakavimmat epäilyt liittyvät neljään törkeään huumausainerikokseen.  Aarnio kiistää rikosepäilyt. Leppiniemi kertoi käytävällä, että Aarnion mukaan tällä ei ole ollut käytössään mitään laittomia rahavaroja.

Aarnio voi hakea vapauttamistaan uudestaan kahden viikon kuluttua.

Takavarikot jatkuvat

Ennen vapauttamisvaatimusta salissa puitiin toisessa istunnossa tutkinnassa tehtyjen takavarikkojen jatkamista. Puheenjohtaja Marjatta Berg piti käsittelyn avoimena, joskin itse takavarikkoasiakirjat pysyvät salaisina. Niiden sisältöä ei salissa paljastettu.

Tutkinnanjohto vaati takavarikkojen jatkoa heinäkuulle, mutta oikeus suostui pitämään ne  voimassa 27. toukokuuta saakka. Alkuperäisen määräyksen mukaan syytteet - jos siis sellaisia on tulossa - pitäisi nostaa tuolloin. 

Syytteen määräajan jatko

Käräjäoikeus antoi keskiviikkona myös ratkaisun yhden haaran vanhenemiseen. Kyse oli vuonna 2009 epäillystä tietovuodosta, joka olisi vanhentunut huhtikuussa 2014.

Aarnion osalta vanhenemisaikaa jatkettiin vuodella. Oikeus katsoi, että erittäin tärkeä yleinen etu vaatii jatkoajan asettamista. 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.