Mainos

Oikeskansleri puuttui maa- ja metsätalousministeriön päällikkönimitykseen

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on MTV:n uutisten tietojen mukaan puuttunut maa- ja metsätalousministeriön kala- ja riistaosaston osastopäällikön valintaan. Uusi osastopäällikkö piti nimittää jo vajaat pari viikkoa sitten, mutta oikeuskansleri on pyytänyt riitaiseksi muodostuneesta nimityksestä lisäselvityksiä oikeuskanslerille tehdyn valituksen perusteella.

Alunperin hallitusneuvos Kirsi Koskisen valmistelemassa nimityksessä paikalle esitettiin maa- ja metsätalousministeriön metsäosaston apulaisosastopäällikköä, oikeustieteiden tohtori Pentti Lähteenojaa. Nimitysesityksessä kaksi syrjään jäänyttä hakijaa valitti kuitenkin nimitysesityksestä oikeuskanslerille, koska katsoivat, että Lähteenojalle ei ole virkaan vaadittavaa keskeistä EU-kokemusta.

Tällä hetkellä osastopäällikön nimitys on jäissä ja odottaa oikeuskanslerin kantaa. Osastopäällikön nimittää valtioneuvosto.

Kantelun ovat allekirjoittaneet maa- ja metsätalousministeriön kala- ja riistaosaston kalastusneuvos Markku Aro ja kalatalousylitarkastajana ja valtioneuvoston kanslian erityisasiantuntijana toiminut Orian Bondestamm . Aro on toiminut Euroopan komission kansallisena asiantuntijana ja erityisasiantuntijana Brysselin Suomen-edustustussa pitkiä aikoja. Myös Bondestamilla on virkaan vaadittavaa EU-kokemusta Brysselistä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.