Oikeistopuolue erosi Israelin hallituksesta

Puolue erosi hallituksesta vastalauseena pääministeri Ehud Olmertin ja palestiinalaisten välisiä rauhankontakteja kohtaan.

Oikeistolainen israelilaispuolue Jisrael Beiteinu on eronnut uhkaustensa mukaisesti Ehud Olmertin hallituksesta. Puolue vastustaa pääministerin viimeaikaisia rauhankontakteja palestiinalaisten kanssa.

Puolueen ainoa edustaja hallituksessa on kovaa linjaa kannattava Avigdor Lieberman, joka on vastannut hallituksen strategisista linjauksista.

- Puhuin muutama minuutti sitten pääministerin kanssa ja annoin hänelle myös kirjallisen eroanomukseni, sanoi Lieberman, jonka puolue nauttii kannatusta erityisesti venäjänkielisen väestön keskuudessa.

Lieberman oli etukäteen sanonut, ettei hän voi jatkaa hallituksessa, jos se ottaa käsiteltäväkseen perimmäiset kiistakysymykset palestiinalaisten kanssa. Näitä ovat muun muassa Jerusalemin tuleva asema ja palestiinalaispakolaisten oikeus palata kotiseuduilleen. Keskustelut näistä aiheista aloitettiin maanantaina Israelin ja palestiinalaisten edustajien kesken.

Liebermanin puolueella on 11 edustajaa 120-paikkaisessa parlamentissa eli knessetissä. Puolueen eron jälkeen hallituksella on 67 paikkaa parlamentissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat