Mainos

Oikeiston Uribe ylivoimaiseen vaalivoittoon Kolumbiassa

Uudelleen valittu oikeistolainen presidentti Alvaro Uribe on Yhdysvalloille tärkeä liittolainen muuten vasemmalle kallistuneessa Latinalaisessa Amerikassa.

Kolumbialaiset ovat äänestäneet maan oikeistolaisen presidentin Alvaro Uriben jatkokaudelle. Uriben äänisaalis oli 62 prosenttia, kun yli 90 prosenttia äänistä oli laskettu. Tulos antaa Uribelle ehdottoman enemmistön, minkä turvin hän varmistaa jatkokauden Kolumbian presidenttinä ilman toista äänestyskierrosta.

Uriben pahin kilpailija, vasemmiston Carlos Gaviria on jo tunnustanut tappionsa. Garivian osuus äänistä on jäämässä 22 prosenttiin.

Äänestyksen sujumista oli valvomassa yli 220 000 poliisia ja sotilasta ympäri maata. Tiukoista turvajärjestelyistä huolimatta vasemmistolaiset Farc-sissit onnistuivat sieppaamaan 35 vaalityöntekijää Chocon maakunnassa lähellä Panaman rajaa, kertoo uutistoimisto DPA. Farc oli aiemmin luvannut olla häiritsemättä äänestystä.

Uribe on aiemmin väläytellyt rauhanneuvottelujen tarjoamista pahamaineiselle Farc-liikkeelle, mutta se on torjunut vuoropuhelun.

Uribe on Yhdysvalloille tärkeä liittolainen vasemmalle kallistuneessa Latinalaisessa Amerikassa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.