Mainos

Oikeisto menestyi Norjassa

Norjan työväenpuolue on kärsinyt kirvelevän tappion eilisissä kunnallisvaaleissa. Kun äänistä oli laskettu noin 70 prosenttia, puolue oli saamassa vain 28,6 prosentin kannatuksen. Työväenpuolue, jota johtaa entinen pääministeri Thorbjörn Jagland, on viimeksi saanut alle 30 prosentin kannatuksen vuonna 1925.

Konservatiivipuolueen ääniosuus on kasvamassa 20,9 prosenttiin. Vaalien voittajiin lukeutuu myös populistinen edistyspuolue, joka ennusteiden mukaan on saamassa 12 prosenttia äänistä. Puolue on panostanut vaalikampanjassaan etenkin siirtolaispolitiikkaan, jota se pitää liian vapaamielisenä. Työväenpuolueen ohella toinen suuri häviäjä on keskustapuolue. Se saisi ennusteiden mukaan 9,3 prosentin äänisaaliin eli lähes neljä prosenttiyksikköä vähemmän kuin neljän vuoden takaisissa kunnallisvaaleissa.

Kolme hallituspuoluetta kristillinen kansanpuolue, keskustapuolue ja liberaalinen vasemmistopuolue saisivat yhteensä reilut 23 prosenttia äänistä. Pääministeri, kristillisen kansanpuolueen Kjell Magne Bondevik, pitää tulosta hyvänä kahden vuoden vallassaolon jälkeen. Bondevikin oma puolue näyttää hieman kasvattavan kannatustaan, ennuste lupaa 9,3 prosenttia.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.