Mainos

Oikeisto etenee myös Sveitsissä

Sveitsin oikeistolainen kansanpuolue näyttää ottavan odotettua suuremman voiton tämänpäiväisissä parlamenttivaaleissa. Sveitsiläisen televisiokanavan alustavien ennusteiden mukaan kansanpuolue kasvattaa äänimääräänsä kaikissa kantoneissa.

Puolueelle ennustetaan 23 prosentin äänisaalista, mikä olisi huikea lisäys edellisten vaalien 14,9 prosentin ääniosuudesta. Nykyisin suurimman puolueen titteliä kantavat sosiaalidemokraatit näyttävät jäävän toiseksi 21 prosentin äänimäärällä. Perässä tulevat liberaalit ja kristillisdemokraatit 20 ja 15 prosentin ääniosuuksilla. Maahanmuuton rajoittamista ja verojen alentamista ajavalle oikeistopuolueelle povattiin menestystä jo mielipidemittauksissa, mutta voitto näyttää odotettuakin suuremmalta.

Kaikki neljä suurinta puoluetta ovat istuneet Sveitsin hallituksessa vuodesta 1959. Hallituksessa kansanpuolueella on ollut tähän asti yksi ministeri ja muilla kolmella puolueella kaksi. Sveitsissä on noin 4,6 miljoonaa äänioikeutettua, jotka valitsivat tänään 200 edustajaa parlamentin alahuoneeseen ja 46 edustajaa ylähuoneeseen. Äänestysprosentti on Sveitsissä jäänyt perinteisesti hyvin matalaksi, usein alle viidenkymmenen.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.