Mainos

Oikeat hevosvoimat korvasivat roska-autot Belgiassa

Belgialaiskaupunki on ottamassa vanhanaikaiset aseet käyttöönsä ympäristönsuojelussa.

Brysselin esikaupunkialueella sijaitseva Schaerbeek hoitaa nyt osan jätteenkeräyksestään hevosten avulla. Kaupunginvaltuusto päätti, että uuden roska-auton sijasta työhön otetaan mieluummin kaksi hevosta, 2-vuotias Taram ja 6-vuotias Vouziers.

Hevosten vetämiin kärryihin kerätään kaupungin jäteastioiden roskapusseja.

Valtuuston mukaan hankkeen taustalla on ennen kaikkea ympäristönsuojelu ja kestävän kehityksen parantaminen. Lisäksi hevosvoimilla yritetään parantaa paikallisten asukkaiden ja jätteenkerääjien sosiaalisia suhteita, sillä niin sanottujen "roskakuskien" työ on usein aliarvostettua.

Toistaiseksi uudet työntekijät ovat osoittautuneet hitiksi, sillä sekä paikalliset ihmiset että työtoverit ovat olleet innoissaan niistä. Aivan halvaksi jätehuolto tällä tavalla ei tule: hevoset ja niille suunnitellut erikoisvaunut maksavat yhteensä noin 50 000 euroa.

Kaupungin viranomaisten mukaan ylläpitokustannukset ovat kuitenkin alhaiset, ja samalla on syntynyt myös uusia työpaikkoja. Lisäksi hevosia käytetään viikonloppuisin paikallisten koulujen tapahtumissa ja erilaisissa juhlaparaateissa.

Schaerbeekin kaupunki otti mallia asiaan Ranskasta, missä samanlaisia hankkeita on käynnistetty jo useissa kaupungeissa viime vuosien aikana.

(MTV3 - APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.