Mainos

Oikaisu: Maastamuuton lukuja tulkittu väärin Venäjä-uutisessa

MTV Uutisten eilen julkaisemassa uutisessa länsimaalaisten maastamuutosta Venäjältä oli tulkittu väärin lukuja. 

Venäjän maahanmuuttoviraston luvut antavat virheellisen kuvan ulkomaisten yritysten työntekijöiden maastamuutosta. Todellisuudessa nämä luvut eivät ole likimainkaan näin suuria.

Jutussa ja siihen liittyvässä grafiikassa oleviin lukuihin sisältyvät myös ulkomaalaisten lyhytaikaiset oleskelut Venäjällä, eli luvuissa on mukana turismi.

Suomen Pietarin pääkonsulaatin konsuli Susanna Niinivaaran mukaan arviot Venäjällä vakinaisesti asuvista suomalaisista ovat hyvin suuntaa antavia. Suomalaisten ei tarvitse rekisteröityä Suomen edustoille muuttaessaan Venäjälle ja Venäjän maahanmuuttoviraston tilastointitapa poikkeaa suomalaisesta.

Pääkonsulaatin arvion mukaan Luoteis-Venäjällä asuu vakinaisesti noin 1000-2000 suomalaista. Moskovan suurlähetystön arvion mukaan Luoteis-Venäjän ulkopuolella asuu noin 500 suomalaista. Arviot ovat pysyneet samana sekä vuoden 2014 alussa että vuoden 2015 alussa.

Tarkkoja lukuja suomalaismäärän muutoksista ei siis ole. Yhtenä mittarina toimivat Moskovan ja Pietarin suomalaisten koulujen oppilasmäärät. Tällä hetkellä ensi lukuvuonna Moskovan suomalaisen koulun oppilasmäärä putoaa noin 16:n oppilaaseen. Myös Pietarin suomalaisen koulun oppilasmäärä on hupenemassa.

– Näillä näkymin ensi lukuvuonna oppilasmäärä laskee noin kolmanneksella”, kertoo koulun rehtori Mika Merilä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.