Mainos

Ohjusneuvottelut käyntiin

Yhdysvallat ja Venäjä ovat aloittaneet ohjusneuvottelut Washingtonissa. Kyseessä ovat ensimmäiset varsinaiset maiden väliset neuvottelut Yhdysvaltain kaavailemasta ohjuspuolustuksesta ja vuonna 1972 solmitun ABM-aserajoitussopimuksen kohtalosta.

Yhdysvaltain puolustusministerin Donald Rumsfeldin mukaan kyseessä on lähinnä tietojen vaihtaminen. Neuvotteluissa ei siis ole odotettavissa kovinkaan konkreettisia tuloksia.

Yhdysvallat yrittää saada Venäjän suopeammaksi kansallista ohjussuunnitelmaansa kohtaan. Venäjä puolestaan on varsin haluton hylkäämään ABM-sopimusta. Venäjä ja monet muutkin maat pelkäävät, että Yhdysvaltain ohjuskilpi johtaa uuteen kiivaaseen asevarustelukierteeseen.

Venäjälle on jopa väläytelty Nato-jäsenyyttä, jos ohjuskinassa päästään sopuun. Maalle luvataan myös amerikkalaista asetekniikkaa ja tietoja amerikkalaisten puolustussuunnitelmista.

Ohjusneuvotteluista sovittiin Yhdysvaltain presidentti George W. Bushin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin heinäkuisessa tapaamisessa Italiassa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.