Mainos

Ohjusiskun uhrien tuhkat Kiinaan

Kiinan lähetystön ohjusiskussa loukkaantuneet kiinalaiset ovat tulleet Jugoslaviasta kotimaahansa. Myös Naton ohjusiskussa kuolleen kolmen kiinalaisen tuhkat on tuotu Kiinaan.

Loukkaantuneita ja kuolleita oli vastassa kunniakomppania, kun Kiinan valtion lentoyhtiön kone laskeutui Pekingin lentokentälle. Ulkomaiset lähetystöt kunnioittivat vainajia laskemalla lippunsa puolitankoon.

Yhdysvallat on huolissaan Kiinan mielenosoituksista ja niiden vahingollisuudesta Kiinan ja Yhdysvaltain suhteille. Yhdysvaltain puolustusministeri William Cohen varoittaa Kiinaa mielenilmauksista, jotka saattavat vaikeuttaa maiden välisiä kauppasuhteita. Kiinassa on ollut Yhdysvaltain vastaisia mielenosoituksia siitä lähtien kun Nato ampui ohjuksen Kiinan suurlähetystöön Jugoslaviassa. Cohen syyttää Kiinaa amerikkalais- ja Nato-vastaisten mielialojen lietsonnasta.

Yhdysvaltain Kiinan-suurlähettiläs James Sasser poistui tänään lähetystöstään ensimmäisen kerran neljään päivään. Kiinan viranomaiset ovat myös alkaneet rajoittaa mielenosoituksia sekä tapauksen uutisointia. Osasyynä turvatoimiin pidettiin Pekingiin lennätettyjä pommi-iskussa kuolleiden maallisia jäännöksiä, joiden pelättiin lietsovan lisää mellakointia.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.