Mainos

Ohjusepäily Heathrow-hälytyksen syynä

Vihje salakuljetetuista ohjuksista käynnisti mittavan operaation Heathrow'n lentokentällä tiistaina.

Britannian tiedustelupalvelun saama vihje maahan salakuljetetuista ilmatorjuntaohjuksista oli syy Heathrow'n lentokentällä Lontoossa tiistaina aloitetulle näyttävälle turvaoperaatiolle, kertoi tänään ilmestynyt Guardian-lehti.

Vihjeen mukaan Britanniaan oli tuotu useita olalta laukaistavia Sam-7-ohjuksia. Salakuljettajilla oli tietojen mukaan yhteyksiä al-Qaida-terroristiverkoston kannattajiin. Guardianin mukaan viranomaiset varjostavat useita epäiltyjä ja toivovat tekevänsä pidätyksiä lähipäivinä.

Aseistetut brittipoliisit partioivat satojen sotilaiden tukemina torstaina jo kolmatta päivää Heathrow'n kentällä lähellä Lontoota. Paikalle on komennettu noin 1700 ylimääräistä poliisia ja 450 sotilasta, joista osa liikkuu panssariajoneuvoilla.

Opposition edustajat puolestaan vaativat pääministeri Tony Blairin hallitusta selvittämään näyttävän operaation aiheuttanen uhkan laajuutta ja vakavuutta ihmisten rauhoittamiseksi. Ministerit ovat torjuneet jyrkästi arvailut, että kyseessä olisi julkisuustemppu ennen Irakissa alkavaa sotaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.