Ohjelmistovirhe aiheuttanut kaupoille ehkä miljoonatappiot

It-palveluyhtiö Solteqin vian vuoksi osa kassojen skannaamista tuotetiedoista on hävinnyt. Näiden tuotteiden hinnat eivät ole päätyneet asiakkaan laskun loppusummaan.

It-palveluyhtiö Solteqin ohjelmistovirhe on saattanut aiheuttaa päivittäistavarakauppiaille useiden miljoonien eurojen tappiot. Kauppalehden mukaan kauppiaat pelkäävät asiakkaiden saaneen ostoksiaan ilmaiseksi, koska kassajärjestelmä on jättänyt ne laskuttamatta.

Solteqin toimittamassa TeksoPro-järjestelmässä oli vika, jonka vuoksi osa kassan skannaamista tuotetiedoista hävisi, kun myyjä painoi loppusummanäppäintä. Näiden tuotteiden hinnat eivät päätyneet laskun loppusummaan. Vika johtui siitä, että tiedot siirtyivät tietokoneelle skannerin lukunopeutta hitaammin.

Ohjelmistovirhe paljastui eilen, kun Solteq joutui kertomaan pörssitiedotteella vähittäiskauppiaan vaativan siltä puolen miljoonan euron vahingonkorvauksia. Solteqin myymäläjärjestelmiä ovat käyttäneet muun muassa Aleksi 13, Halonen, Marimekko, Tokmanni, Top-Sport ja Vaatehuone.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat